Riduppvisning utanför slottet
Foto: Marc Femenia

Sommarläger med djur och musik vänder sig till barn i hela landet.
Foto: Marc Femenia

Djur- och musikläger i Skåne

Läger för barn i åldrarna 8-16 år.

Lägret omfattar aktiviteter med djur och musik, och arrangeras på en gård 2 mil utanför Lund. Lägret omfattar också ridning och körning med häst och vagn, men du behöver inte ha tidigare vana och all utrustning finns att låna.

Datum: 8- 12 augusti 
Pris: 4 500 kr

Mat ingår samt sociala aktiviteter, bad, samt studiebesök.

Boende hemma om du har möjlighet till detta eller i en lägenhet/hus med förälder/syskon om så önskas på gården eller på gård intill.

Boendet betalas separat. För familjer där det enbart är en familjeförsörjare eller sjukskrivning kan bidrag till boendet men även resa erhållas. Ansök då gärna om detta vid anmälan.

Hämtning vid tåg är möjlig utan kostnad.

 

För mer information kontakta projektledare:

Susanna Wersäll
susanna.wersall@gmail.com

Friskare med djur och musik

– ett hälsoprojekt för barn med ocd 

Friskare med djur och musik är ett hälsoprojekt där barn med ocd ges tillfälle att genom olika aktiviteter umgås med djur och att utöva musik. Detta anordnas kontinuerligt under året och under sommaren vid läger.

Målet med aktiviteterna och lägren är att stötta kroppens eget hälsofrämjande system, genom kontakten med djuren, musiken och andra barn. Barnen får nya kontakter med andra barn som har ocd, genom lägret och träffarna, vilket upplevs som ett stöd. Alla barn och ungdomar i åldrarna 6-16 år är välkomna! Föräldrar, syskon eller vänner får medfölja som stöd och sällskap!

Projektet utvecklas med Svenska OCD-förbundet, i samarbete med Bup och andra mottagningar som arbetar med kbt, för barn med ocd. Stiftelsen Karin och Ernst August Bångs minne har bidragit till flera av sommarlägren, som riktar sig till barn från hela landet. Projektet utvecklades från början med stöd från Allmänna Arvsfonden, men har idag utvecklas till en egen metodik som kan användas som ett komplement och stöd vid kbt-behandling av barn med ocd.

 

Kontakt och intresseanmälan

Information om samt intresseanmälan, (ej bindande), till projektet kontakta projektledare Susanna Wersäll, se ruta.

Friskare med djur och musik.

På knatteläger med ponnyn Pelle.

Foto: Marc Femenia

Projektet Friskare med djur och musik.
Susanna  Wersäll

Susanna Wersäll

Projektledare

  • Pelle får mig att känna mig omtyckt och behövd. När man inte mår som bäst finns det inget bättre än hästmys!


    Lucia om sin vistelse på Friskare med djur och musik 2020

  • Under sommaren hade jag en ganska tuff period. Jag var väldigt ledsen och kände mig orolig. När jag var ledsen så visste jag att det bara fanns en sak som kunde göra mig gladare, det var att umgås med min allra bästa vän, ponnyn Pelle.


    Lucia om sin vistelse på Friskare med djur och musik 2020

Share This