Vår medlemstidning Nytt om OCD har fått nytt utseende. I veckan skickas den ut till prenumeranter och till alla medlemmar, antingen med post eller digitalt.
– Vi hoppas förstås att våra medlemmar ska gilla tidningen lika mycket som tidigare, och själva kärnan är inte förändrad, säger förbundsordförande Helena Rönnberg.

Formen är ny och formatet något mindre, men ambitionen att göra en kvalitativ och inspirerande medlemstidning kvarstår.

– Vi kommer fortsätta skriva om ny forskning, personliga berättelser, reportage och tipsa om intressanta film, böcker och poddar, säger Helena Rönnberg, som är ordförande i OCD-förbundet.

Tidningen Nytt om OCD utkommer 4 gånger per år, och är en av förbundets viktigaste kanaler för att sprida kunskap om forskning och behandling. Många vård- och specialistmottagningar prenumererar på Nytt om OCD, och presenterar den i sina väntrum.

Numren ges olika teman, och i detta nummer tittar tidningen närmare på läkemedel ur olika aspekter.: artiklar om forskning på den narkotikaklassade substansen psilocybin och om för- och nackdelar med antidepressiva läkemedlel. Vår expert Susanne Bejerot svarar på vanliga frågor om mediciner och ocd. Teman under år 2022 har varit Sömn, Återhämtning, Skola och Behandling.

Nytt om OCD görs av redaktören Anna Wahlgren och formgivaren Kajsen Burell, och innehållet planeras i samråd med ett redaktionsråd med representanter från lokalföreningar, kansli och förbundsstyrelse.

– Både Anna och Kajsen är erfarna och har jobbat länge med tidningar. Tack vare dem har Nytt om OCD blivit ännu mer lättläst och engagerande, och jag hoppas att våra medlemmar känner det. Tidningen finns också i många väntrum på specialistmottagningar och andra ställen, och det är ett viktigt sammanhang för oss att synas i. En tidning behöver göras om då och då för att kännas samtida. Jag hoppas att den nya formen ska tilltala både nya och gamla läsare, säger Helena Rönnberg.

Se innehållet i Nytt om OCD nr 1/2023

– .

Share This