Andra artiklar

Nytt om OCD nr 2, 2024

Nytt om OCD nr 2, 2024

Ur innehållet: På jobbet: Hon handleder nya ocd- kliniker • Aktuellt: Amanda Romares bok blir film • Tema: Resa med...

Lena Nilsson, ordförande OCD-föreningen Värmland

”Det finns fördelar med en digital förbundsstämma”

Hallå där Lena Nilsson, ordförande i Svenska OCD-förbundet, varför blir det en digital stämma i år?

För att vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer. I dessa tider är det inte möjligt att arrangera en förbundsstämma som människor måste resa till. Det är synd att vi inte får träffas, men det finns också fördelar med en digital stämma – många fler har ju möjlighet att delta, den 10 maj.

Vilka är de viktigaste punkterna på dagordningen?
Att välja en ny styrelse med nya ledamöter. Den som är sugen på att jobba med styrelsearbete kan anmäla sig till Gustav Tellefsen eller kontakta OCD-förbundet på mejl: info@ocdforbundet.se. Förbundet ska dessutom anta nya stadgar, det är förstås en viktig punkt. Vi har också ett förslag om att vi ska byta namn – från Svenska OCD-förbundet till Ocd-förbundet, och det måste godkännas av förbundsstämman.

Hur förbereder man sig om man vill vara med?
Vi kommer att lägga ut allt material på hemsidan. Det kan vara bra att läsa på lite innan så att man vet vilka frågor som kommer upp. Själva mötet blir nog roligare då. Stadgarna fastställer hur många ombud varje lokalförening ska utse. Även lokalföreningarna kan behöva genomföra digitala årsmöten, det kan vara bra att veta.

Vad hoppas du själv få ut av stämman?
Att någon annan börjar visa intresse för ordförandeskapet. Så småningom kommer jag att hoppa av, och jag ser fram emot att lämna över ordförandeposten. Att vara ordförande i OCD-förbundet är en fantastisk plattform och en möjlighet att påverka den samhällspolitiska debatten.

2021-04-26

Liknande artiklar…

Nytt om OCD nr 2, 2024

Nytt om OCD nr 2, 2024

Ur innehållet: På jobbet: Hon handleder nya ocd- kliniker • Aktuellt: Amanda Romares bok blir film • Tema: Resa med...

Share This