Sitter man fast med sin dåliga självkänsla, eller är det någonting man kan förändra?

Människor ägnar ofta så mycket energi åt att undvika de situationer, känslor och tankar de inte vill ha, att det knappt finns kraft och tid över till att fundera över vad de vill ha. Många tänker att “bara jag hade en bra självkänsla, då skulle jag göra allt det där jag inte vågar”.

Inom KBT ser man på det från andra hållet, menar Louise Ericson från Psykologteamet, som föreläser på temat i vår.

– Självkänsla är något du får av att göra saker du “inte vågar”. Oavsett om det är ditt utseende, din kapacitet eller din kompetens du är missnöjd med du på olika sätt utmana och övervinna dina rädslor och med tiden bygga upp en sund bild av och relation till dig själv.

Föreläsningen går igenom översiktligt kring begreppet självkänsla men innehåller även förslag på strategier.

Fakta:
Psykologiteamet, WiseMind, är en privat mottagning som är grundat av och drivs av psykologer. De arbetar vid behandling i första hand utifrån Kognitiv Beteendeterapi (KBT) men även andra metoder som i forskning visat sig vara verksamma, exempelvis Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Compassion focused therapy (CFT), existentiell terapi, kropp- och känslofokuserade metoder eller Interpersonell Terapi (IPT).

När: 20/3 2023, 18.00 – 19.30

Var: Google Meet. Länk läggs ut samma dag som föreläsningen

Du behöver inte anmäla dig.

Share This