Andra artiklar

Behöver du prata med någon?

Behöver du prata med någon?

Under sommaren har OCD-förbundets kansli stängt. Här är några telefonnummer till ställen du kan vända dig till om du...

Nytt om ocd, nr 2/2022

Nytt om ocd, nr 2/2022

Ur innehållet: Succéförfattaren Amanda Romare om att dejta med ocd • Är jag verkligen kär? Om att lida av...

Nytt institut för mänskliga rättigheter

Sverige ska får ett oberoende MR-institut meddelade regeringen idag. Det är positivt, anser organisationen Funktionsrätt Sverige.
– Efter åratal av kamp för inrättandet av en oberoende granskning av mänskliga rättigheter, känner vi idag stor glädje, skriver Elisabeth Wallenius, ordförande i Funktionsrätt Sverige, i ett pressmeddelande.

Idag presenterade regeringen en lagrådsremiss om inrättandet av ett institut för mänskliga rättigheter. Statsrådet Åsa Lindhagen bekräftade under pressträffen att i uppdraget ingår även en oberoende granskning av hur Sverige efterlever FN:s konventioner om mänskliga rättigheter som ska följa det som står om en oberoende mekanism enligt artikel 33.2 i FN:s funktionsrättskonvention.

”Vi har kämpat för detta sedan funktionsrättskonventionen började gälla i Sverige 2009 och vi har saknat en samlad granskning av rättigheter för personer med funktionsnedsättning, sedan Handikappombudsmannen upphörde 2008, skriver Elisabeth Wallenius, ordförande på Funktionsrätt Sverige som samlar ett stort antal funktionsrättsförbund i Sverige, däribland Svenska OCD-förbundet.

Läs hela pressmeddelandet från Funktionsrätt Sverige2021-01-28

Liknande artiklar…

Behöver du prata med någon?

Behöver du prata med någon?

Under sommaren har OCD-förbundets kansli stängt. Här är några telefonnummer till ställen du kan vända dig till om du...

Nytt om ocd, nr 2/2022

Nytt om ocd, nr 2/2022

Ur innehållet: Succéförfattaren Amanda Romare om att dejta med ocd • Är jag verkligen kär? Om att lida av...

Share This